Välineet

Lasiastioilla järkeä säilytykseen ja ruokahävikkiin

lasiastiat-ikea-ruokasailytys 1lasiastiat-ikea-ruokasailytys 3

Siirryimme parisen vuotta sitten muoviastioista lasiastioihin, joten jos sinunkin astiakaappisi pursuavat muovisia säilytys- ja eväsrasioita, nappaahan tästä muutama vinkki talteen!

Jopa elintarvikekäyttöön suunniteltu muovi alkaa päästää kemikaaleja ruokaan käyttöiän lisääntyessä. Aika monella käytössä olevat muoviastiat ovat vuosia vanhoja, onhan kyse sinänsä kestävästä materiaalista. Mitä enemmän muoviastioita pestään (kuumassa) tiskikoneessa ja lämmitetään mikrossa, sitä enemmän ne kuluvat ja sitä epäluotettavampia ne ovat terveyden kannalta käytössä.

lasiastiat-ikea-ruokasailytys 2lasiastiat-ikea-ruokasailytys 5

Olemme kokeneet lasiastiat mielekkäiksi vaihtoehdoksi paitsi terveyssyistä, myös siksi että nyt jääkaapista näkee yhdellä vilkaisulla mitä siellä on ja ruokaa menee todella paljon vähemmän hävikkiin. Ruokahävikin minimoimisen lisäksi astiat ovat myös esteettisesti paljon miellyttävämpi valinta kuin muoviset kulhot ja kipot. Miehelläni on aina eväät mukana töissä ja lasiastioissa ne on kätevä kuljettaa ja lämmittää.

Meidän suosikkilasiastiamme ovat peräisin Ikeasta, josta hankimme niitä pari vuotta sitten reilun määrän – mikään ei ole tympivämpää kuin se että kaikki lasiastiat ovat käytössä tai pesussa ja joku ruoka pitäisi laittaa kannettomaan kulhoon tai lautaselle.

lasiastiat-ikea-ruokasailytys 6lasiastiat-ikea-ruokasailytys 7

Ikeasta saa kolmen kokoisia lasisia astioita, jotka voi pinota tosi kätevästi päällekkäin silloin kun ne eivät ole käytössä. Lasi on paksua eikä näistä ole lohjennut lasipaloja tai mennyt käytössä rikki yksikään. Se on aika hyvin, kun miettii että ne ovat olleet päivittäisessä käytössä viimeiset pari vuotta.

Lasiastioiden uuninkestävyys tekevät niistä myös kätevän säilytysratkaisun. Meillä erityisesti tuo isoin koko toimii patana uuniruokia valmistaessa. Astioissa on myös ilmatiivis muovikansi, joka pitää kaikki hajut poissa jääkaapista.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (6)
Reseptit, Välineet

Testissä: Froothie Optimum 9200A tehosekoitin (sisältää tarjouksen)

Yhteistyössä Froothie.

optimum_froothie_yellowmoodkitchen_foodphotography 0052 optimum_froothie_yellowmoodkitchen_foodphotography 0054optimum_froothie_yellowmoodkitchen_foodphotography 0053

Meidän taloudessamme laadukas tehosekoitin on päivittäisellä käytöllä paitsi omassa ruoanlaitossamme, myös allekirjoittaneen työssä. Laitteen kestävyys on prioriteetti yksi, sillä kevyiden massojen kuten smoothieiden lisäksi odotan tehosekoittimeni hienontavan vaivattomasti paksuja raakakakkutaikinoita ja pähkinöitä – toistuvasti. Laitteen on kestettävä kauemmin kuin pari kuukautta tai edes vuotta.

Olemme olleet Vitamixin ja Blendtecin omistajia reilut neljä vuotta enkä suoraan sanoen tiedä miten olisin selvinnyt ilman niitä. Tapahtumissa kaksi tehosekoitinta on välttämättömyys ja sama koskee päivittäistä reseptikehitystyötä, josta ei tulisi ilman ammattitasoista tehosekoitinta mitään muuta kuin palaneita hermonpätkiä.

Olen testannut nyt noin kahden ja puolen kuukauden ajan Froothie Optimum 9200A -tehosekoitinta, joka on osoittautunut vähintään yhtä hyväksi laitteeksi kuin Vitamix. Laite on ollut mukana monenlaisten reseptien kehittelyssä, koska olen halunnut olla 100 % varma, ettei kyse ole mistään tehottomasta muovihärpäkkeestä.

optimum_froothie_yellowmoodkitchen_foodphotography 0055

Laitteella on valmistunut niin sosekeittoja, pähkinävoita, jäätelöitä, smoothieita, tryffeleitä kuin paksuja kakkupohjia- ja täytteitä. Hyvin monesti raakaleivonta kosahtaa siihen, että tehosekoittimen moottori ei jaksa pyörittää paksuja pähkinä-taatelimassoja, vaan se joko hyytyy kesken leikin tai taikinaa saa olla kaapimassa tuon tuosta. Tässä yksi syy siihen miksi en ostaisi enää milloinkaan tehosekoitinta, jonka mukana ei tule tampperia. Se kun helpottaa raakaleipomista oleellisesti!

Moni teistä on kysellyt mikä tehosekoitin olisi kestävyydeltään ja laadultaan Vitamixin veroinen ja silti edullisempi. No, Optimum on. Olen laittanut masiinan sellaiseen testiin, että uskallan suositella sitä koko sydämestäni. Minulla on ollut kokeilussani sarjan uusin versio 9200A, joka soveltuu yksityis- ja ammattikäyttöön. Meidän kohdallamme laite saa niin paljon käyttöä, että ammattikäyttöön soveltuva laite on välttämättömyys (myös Vitamiximme on ammattilaisversio).

optimum_froothie_yellowmoodkitchen_foodphotography 0056

Henkilökohtaisesti olen pitänyt eniten näistä ominaisuuksista:

✓ Tehosekoittimen mukana tulee tampperi, jonka avulla paksujenkin taikinoiden käsittely on helppoa

✓ Tehosekoittimessa on kuusi terää, joiden ansiosta pähkinät ovat hetkessä sileää voita eikä paksukaan raakakakkutaikina pääse kuumentumaan (Vitamixissa on neljä terää) – laite on siis todella nopea!

✓ Tehosekoittimen moottorissa on ylikuumenemisen estokytkin, jonka ansiosta tehosekoitin ei ole lopettanut toimintaansa kertaakaan paksuja taikinoita tampatessa (näin käy Vitamixin kohdalla hyvin usein ja silloin on tauon paikka) – käytännössä laitteen hiiliharjamoottori jäähdyttää itse itseään koko ajan, jolloin tehosekoittimen käyttöä ei tarvitse keskeyttää missään vaiheessa

✓ Kannu on hieman matalampi kuin Vitamixissa, jolloin taikinan kaapiminen on helpompaa

✓ Kierrosnopeus on 48 000 mikä on 7000 kierrosta enemmän kuin Vitamixissa

optimum_froothie_yellowmoodkitchen_foodphotography 0049 optimum_froothie_yellowmoodkitchen_foodphotography 0050

On kuitenkin yksi asia, joista en ole ollut mielissäni ja mainitsen siitä, koska haluan olla täysin avoin enkä halua, että kenellekään tulee yllätyksiä. Laitteen moottoriosa haisi alkuun hieman sähkölle. Otin yhteyttä välittömästi maahantuojaan ja kysyin mistä moinen johtuu. Laite oli ollut muuten todella mieleinen ja ajattelin, että tähänkö tämä yhteistyö nyt kosahti. Maahantuojan vastasi minulle näin:

Mainitsemasi haju johtuu liukasteista, joita on käytetty moottorin valmistuksessa sekä moottorin kuparikäämityksestä niiden kuumentuessa. Haju vähenee ja poistuu vähitellen, kun laitetta on käytetty muutamia kymmeniä kertoja noin 1-3 kuukauden kuluessa riippuen miten usein sitä käytetään. Tämä on täysin normaalia ja häviää ajan kanssa. Haju saattaa palata, kun tehosekoitin on kovassa kuormituksessa (hyvin paksut ainekset tai pitkä sekoitusaika keittoja valmistaessa), mutta sekin on normaalia kaikille nopeatempoisille tehosekoittimille ja hälvenee ajan kanssa.

Epäilin hieman hajun hälvenemistä, mutta totta hän puhui, sillä haju poistui noin kahden viikon aktiivisen käytön myötä kokonaan. Vitamixin suhteen tällaista ei ollut lainkaan, joten luulin aluksi että tehosekoitin meni rikki.

Jos Vitamixia ja Optimum-tehosekoitinta vertailee muutoin kriittisellä silmällä, laatueron huomaa ainoastaan pintamateriaaleissa. Vitamixin moottoriosan kuori on mattaa materiaalia, napit ammattimaisempia ja helpommin käytettäviä, kansi ja tampperi mukavampaa materiaalia (pehmeämpää kuin Optimumissa) eivätkä muutenkaan niin muovisen oloisia kuin Optimumissa. Esteettisesti ja materiaalien tunnun vuoksi siis toivoisin Optimumilta enemmän, mutta sillä taas ei ole mitään tekemistä käytön kannalta mikä lienee tärkein kestävyyden ja käyttömukavuuden mittari.

optimum_froothie_yellowmoodkitchen_foodphotography 0051


YELLOW MOODIN LUKIJANA SAAT 20 € ALENNUKSEN KOODILLA ”YM-Optimum-Blender-20”


Alennus koskee Optimum 9200A ja Optimum 9400 -tehosekoittimia. Tarjous on sikälikin hyvä, että Optimum-tehosekoittimilla on 30 päivän palautusoikeus. Froothie on uusi toimija Suomessa ja sen kunniaksi heidän verkkokaupassaan on antamani tarjouksen lisäksi lanseeraushinnat jo valmiiksi: OPTIMUM 9400 -tehosekoittimen lanseeraushinta on 399 €, josta saa koodillani vielä 20 € lisäalennuksen (norm. 600 €). OPTIMUM 9200A -tehosekoittimen lanseeraushinta 388 €, josta saa koodillani vielä 20 € lisäalennuksen (norm. 640 €). Lanseeraushinnat ovat voimassa toistaiseksi, joten jos olet kaivannut laadukasta tehosekoitinta arkea helpottamaan, kannattaa toimia pian.

Minulle saa esittää kaikenlaisia kysymyksiä kommenttilaatikon puolella, pyrin vastaamaan niihin mahdollisimman pian.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (9)
Reseptit, Välineet

Instagram

 • Current mood Right now I should be packing writing photographinghellip
 • Oh those sweet summer time memories yellowmoodkitchen rawcake raakakakku
 • News for my finnish followers Pitkaikainen yhteistykumppanini houseoforganicsuomi viett tllhellip
 • Ahead to all the new adventures with the best guyhellip
 • Saviour of the dry skin Weleda Skin Food This superhellip
 • Haluaisitko olla osa 1112017 uudistuvaa Yellow Mood mediaa? hellip
 • S O O N yellowmoodmedia yellowimperium yellowmoodlifestyle
 • Missing our Lofoten adventures nights in the tent heavyhellip
 • 305 days ago we had to say the last goodbyeshellip

Yellow moodin juttuarkisto