Pikkusuolaiset

Kesän helpot: Villiyrttiletut

Kesä on myöhässä, eli villiyrttiaika on edelleenkin parhaimmillaan! Olen suuri täytettyjen lettujen fani – mitä tursuavampi, sen parempi. Näihin villiyrttilettuihin käy nokkoset, horsmanlehdet tai vaikkapa se tuttu pinaatti, ellet jaksa lähteä puskaan kykkimään.

Nauti makeiden tai suolaisten täytteiden kanssa, molempi parempi. Itse ajattelin ottaa asiakseni tehdä uuden satsin heti alkuviikosta, sillä maanantaiaamu on tarkoitus aloittaa leppoisalla parvekebrunssilla, satoi tai paistoi. Löydät helppojen nokkoslettujen ohjeen Sugar Helsingin Lempiruokaa-osiosta.

Lue myös:

Suloinen suklaatuorepuuro

Taivaalliset raakasuklaakonvehdit

Paahdetut parmesan-juuresranskalaiset

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (0)
Brunssi, Pikkusuolaiset, Reseptit

Paahdetut parmesan-juuresranskalaiset

juuresranskalaiset-hannamarirahkonen-gluteeniton

Juuressesonki on alkanut ja olen siitä todella innoissani. Kannan selkä vääränä kotiimme bataatteja, porkkanoita, palsternakkoja ja punajuuria. Paitsi että kausiruoka on edullista, se on aina myös takuuvarmasti maukasta. Hyvillä raaka-aineilla lopputulos on aina onnistunutta – kesän aikana kypsyneet juurekset omaavat luonnostaan upeat maut ja ne sopivat moniin ruokiin.

Oma vatsani ei kestä kuin tietyn alueen puikulaperunoita, joita ei ole saatavilla ympäri vuoden. Juurekset kuuluvat arkiruokailuumme olennaisena osana. Viime talvena tein juureksista sosekeittoja, muuseja (bataattimuusia onkin jo ikävä!) tai uunissa paahdettuja lohkoja. Juurekset ovat siitä kiitollisia raaka-aineita, että niille riittää kevyehkö maustaminen ja silti ne maistuvat taivaallisille – siitä nyt puhumattakaan miten hyvin ne pitävät nälkää.

Tällä hetkellä keittiössämme on syntynyt tiuhaan tahtiin juuresranskalaisia parmesaaniraasteella. Ranskikset saavat lisämakua ihanasta mausteöljystä.

Löydät tämän herkullisen reseptin SUGAR HELSINGIN SAITILTA, jonne tuotan uutta reseptimatskua joka kuukausi.

Maukkaita syyspäiviä!

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (4)
Pääruoat, Pähkinättömät, Pikkusuolaiset, Reseptit

Viikonloppubrunssin maukkain pikkusuolainen: Bruschetta-uunimunakas

Tuntuuko teistä yhtään siltä, että päivät lipuvat ohitse jotenkin tavallista sutjakaampaa tahtia? Allekirjoittaneen kevät on sujunut pienessä selviytymismoodissa, sillä hektinen työarki yhdistettynä perusarjen pyöritykseen on pitänyt kalenterin suhteellisen täynnä. Huomaan selkeästi, että pienessä kiireessä arjen tärkeistä hetkistä on hieman hankala saada kiinni, ajatukset sinkoilevat helpommin sinne tänne ja toisaalta näin kevään uudistavan voiman sivutuotteena päässä pörrää ehkä hieman liikaakin uusia ideioita. Liikaa siksi, ettei minulla ole tarjota noille ideoille sen kummempaa kasvualustaa tässä elämäntilanteessa, jossa kaikki on hieman kesken.

Viikonloput ovat itselleni rauhoittumisen aikaa ja juuri nyt nautin siitä, ettei kummempia viikonloppusuunnitelmia ole. Nämä joka viikko toistuvat yhteiset vapaapäivät toimivat elintärkeinä henkisten ja fyysisten akkujen lataajina. Viikonloppuisin aamut alkavat kiireettömällä brunssilla ja tälle viikonlopulle kehitin vähän erilaisen munakkaan. Ajattelin julkaista teille jatkossa täällä Reseptit-osiossa makeiden raakaherkkujen rinnalla myös helppoja suolaisia ruokareseptejä, mitäs tuumaatte?

munakas_paleoresepti_gluteenitonruoka_yellowmood_hannamarirahkonen1

Tämän mehevän uunimunakkaan salaisuus piilee kahdessa tärkeässä asiassa. Ensimmäinen on bruschetta-mausteseos, joka antaa uunimunakkaalle sen oman täyteläisen ja hieman välimerellisen makumaailmansa. Pidän kaikista eniten Apila-Pihan bruschetta-seoksesta, mutta tällä kertaa käytin mieheni ostamaa Maustekeitaan seosta, joka on hyvää sekin. Toinen tärkeä seikka on pitkä kypsytysaika, jonka ansiosta koostumus jää pehmeäksi ja kosteaksi.

munakas_paleoresepti_gluteenitonruoka_yellowmood_hannamarirahkonen3


BRUSCHETTA-UUNIMUNAKAS

neljälle

gluteeniton


6 luomukananmunaa

1 rkl Bruschetta-mausteseosta

1/2 tl puhdistamatonta merisuolaa

puolikas pieni kesäkurpitsa

1/2 punasipuli pieneksi silputtuna

1 dl fetamurua

pari rouhaisua mustapippuria

Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon silputtu sipuli, kuoritun kesäkurpitsan lohkot, fetamuru sekä mausteet. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 40-45 minuutin ajan. Munakas on valmista, kun keskiosa on juuri ja juuri hyytynyt.

munakas_paleoresepti_gluteenitonruoka_yellowmood_hannamarirahkonen2

Rentouttavaa ja herkullista viikonloppua kaikille!

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (0)
Pähkinättömät, Pikkusuolaiset, Reseptit

Instagram

  • Current mood Right now I should be packing writing photographinghellip
  • Oh those sweet summer time memories yellowmoodkitchen rawcake raakakakku
  • News for my finnish followers Pitkaikainen yhteistykumppanini houseoforganicsuomi viett tllhellip
  • Ahead to all the new adventures with the best guyhellip
  • Saviour of the dry skin Weleda Skin Food This superhellip
  • Haluaisitko olla osa 1112017 uudistuvaa Yellow Mood mediaa?  hellip
  •  S O O N  yellowmoodmedia yellowimperium yellowmoodlifestyle
  • Missing our Lofoten adventures  nights in the tent heavyhellip
  • 305 days ago we had to say the last goodbyeshellip

Yellow moodin juttuarkisto